Praktische informatie

 Rugnummers en koersreglement

Alle vooraf ingeschreven deelnemers kunnen op 10 september met hun rugnummer
afhalen aan de deelnemersbalie. Deze bevindt zich aan de startplaats.
(Grijspeerdstraat 1 - 8830 Gits). Afhalen kan vanaf 17u30.

Na 18u45 worden de niet afgehaald nummers niet langer beschikbaar gesteld.
Wegens de Covid-19 maatregelen aanvaarden we geen inschrijvingen ter plaatse en leggen we ook geen wachtlijsten aan.

 Startpodium

Na het ontvangen van de rugnummers passeren de renners over het startpodium om het wedstrijdblad te ondertekenen. Regelmatig worden renners ook aan het publiek voorgesteld door de speaker.

 Koersverloop

Het startschot weerklinkt om 19 uur.

Er wordt eerst één opwarmingsronde gefietst met de wagen van de koersdirectie op kop. Pas bij het ingaan van de tweede ronde zal de koerscommissaris de wedstrijd aan de voet van de Gitsberg vrijgeven.

Nadien leggen de renners nog 6 ronden af waarbij op willekeurige tijdstippen tussensprints worden gehouden. Deze sprints worden aangegeven via een duidelijk hoorbaar geluidsignaal. Hierbij kunnen zowel de kopgroep alsook rode lantarens in de prijzen vallen. 


Open koers

Het parcours wordt niet volledig afgesloten voor het verkeer. De renners rijden in een verkeersvrije situatie die  voorafgegaan door een rode vlag.
Onze talrijke professionele seingevers zorgen voor uw veiligheid en vrije doorgang.  

Gits Koerse is een open koers. Dit kan betekenen dat er om veiligheidsredenen deelnemers uit koers worden genomen. Dit zal enkel gebeuren als de wedstrijdjury hiertoe genoodzaakt wordt om zo een goed koersverloop te garanderen.

Uitgesloten renners zijn op het moment van de uitsluiting gewone weggebruikers en dienen de het verkeersreglement en de instructies van de seingevers te respecteren. 

Prijsuitrijking

De podiumceremonie start om rond 20u30.
Er worden ook prijzen uitgereikt aan "de grootste pechvogel" en "de renner met de grootste strijdlust". De winnaar van Gits Koerse ontvangt uit handen van onze VIP gast de wielertrui "Winnaar Gits Koerse 2021"

 Nabeschouwing met coverband "Raw Deal"

Na het sportieve luik zal de lokale coverband "Raw Deal" Gits kermis muzikaal aftrappen. Zo bieden we alle deelnemers en bezoekers gratis een muzikale top act aan waarbij we het kerkplein omdopen in een gezellig rock-koerscafé waar het fijn vertoeven is.

Organisatie

Gits Cycling Team
Singellaan 30B
8830 Gits

Contact
  • E-mail:
    info@gitscyclingteam.be
Meer GCT
  • Website:
  • www.gitscyclingteam.be